Illegális bevándorlás

2022.01.19. 11:24

Magyar rendőrök fogták el a lövöldöző embercsempészt

Szerda hajnalban elfogták azt a moldovai embercsempészt, aki a feltételezések szerint kedden hivatalos személy elleni erőszakot követett el a Szentpéterfa-Eberau határátkelőnél egy osztrák katonával szemben – írta honlapján a rendőrség.

A rendőrök Körmenden állítottak meg egy magyar rendszámú gépkocsit, amelynek három – utóbb előállított – moldovai utasa közül egy 25 éves férfi gyanúsítható a hivatalos személy elleni erőszakkal – közölték.

A közleményben emlékeztettek arra, hogy az osztrák hatóságok jelzésére a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság kedd reggel Szentpéterfán és környékén a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársainak bevonásával jelentős erőket mozgósított egy embercsempész elfogására. A gyanúsított a rendelkezésre álló adatok szerint illegális bevándorlókat szállított Ausztriába, és amikor az osztrák határőrök intézkedni akartak ellene, Magyarországra menekült.

Osztrák lapértesülések szerint tűzharc alakult ki az eberaui határátkelő közelében, és a moldovai férfi menekülés közben állítólag rálőtt egy osztrák katonára.

Borítóképünk illusztráció. (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában