Fontos kérdések és válaszok

2022.01.21. 17:33

Kormányinfó Plusz: Hamarosan érkezik a 13. havi nyugdíj (videó)

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő az emberek által feltett kérdésekre válaszolt közösségi oldalán. Kiderült többek között, hogy a katásokra is érvényes-e a 25 év alattiak szja-mentessége, vagy, hogy lesz-e online oktatás az iskolákban.

Ezen kívül egy nagyon aktuális téma a 13. havi nyugdíj ügye, sokan érdeklődtek, hogy pontosan mikor kapják ezt meg – írja a Magyar Nemzet. 

Íme a válasz:

A januári nyugdíjjal a nyugdíjasok már megkapták az ötszázalékos nyugdíjemelést, hamarosan a teljes összeget jelentő 13. havi nyugdíjat is megkapják és a gazdasági növekedésnek köszönhetően jelenlegi állás szerint nyugdíjprémiummal is mindenképpen számolhatnak 2022-ben.

A kormány azért döntött a 13. havi nyugdíj visszaadása mellett, mert jól tudjuk, hogy a járvány az időseket viseli meg leginkább, szeretnénk nekik ezzel is a gesztussal is segíteni – fogalmazott a kormányszóvivő.

A járvány ellenére jó gazdasági teljesítmény teszi lehetővé a kifizetést. A 13. havi nyugdíj február 11-én érkezik, azokhoz, akik átutalással kapják, a postai kézbesítés pedig a nyugdíjkifizetési naptár szerint történik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában