Hungary Heps

2021.12.22. 11:48

Soltész: az uniós bevándorláspolitika veszélyezteti a keresztény kultúrát és életmódot (videó)

Az Európai Unió bevándorláspolitikája veszélyezteti a keresztény kultúrát és életmódot – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán.

– Az a bevándorláspolitika, amelyet Európa sok-sok országa, leginkább baloldali kormányai követnek, súlyos következményekkel járnak, hiszen azt a keresztény kultúrát, életmódot, amelyet itt Európában élünk, veszélyeztetik – mondta Soltész Miklós.

Ez a bevándorláspolitika óriási károkat okoz szerte a világban a keresztény közösségek számára. Jelenleg a keresztény a legüldözöttebb közösség a világon, az üldöztetés több mint 340 millió embert érint – tette hozzá.

Magyarországnak megvan az egyértelmű válasza a migrációra: segíteni kell a bajba jutott embereknek, nemzeteknek, de a segítséget kell helybe vinni.

A magyar kabinet a Hungary Helps Programon keresztül templomok, épületek, kórházak, iskolák, szociális intézmények felújításával vagy építésével több százezer ember helyben maradását szolgálta – ismertette.

Borítókép: Soltész Miklós 2021. november 4-én / MTI / Soós Lajos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában