Minősíthetetlen stílus

2021.12.10. 07:12

Márki-Zay Péternek egyszerre sikerült antiszemita és homofób megjegyzéssel támadnia Bohár Dánielre

A baloldal miniszterelnök-jelöltje a több éve elhunyt Arthur J. Finkelsteinre utalva Orbán Viktor „egy melegházasságban élő homofób zsidó tanácsadójaként” célzott Bohár Dániel munkáltatójára.

Bohár Dániel, a Pesti Srácok újságírója a Pesti TV riportereként kereste meg Márki-Zay Pétert, hogy megkérdezze a rezsicsökkentés és a Fidesz szavazóira vonatkozó megjegyzései kapcsán. Választ nem kapott, ugyanakkor a baloldali miniszterelnök-jelölt és támogatója minősíthetetlen stílusban reagáltak - hívta fel a figyelmet az esetre a Mandiner

„Márki-Zay Péter és a samesza letámadott! A bűnöm annyi volt, hogy meg mertem kérdezni, miért nevezi ostobának a határvédelmet és a rezsicsökkentést támogató magyarokat?! Amire a válasza vállalhatalan szitkozódás volt. Ez a baloldal stílusa!” – írta Facebook-posztjában Bohár Dániel. 

A rövid videó legzavarbaejtőbb része, amikor Márki-Zay Péter arra a kérdésre, hogy Bohár Dániel honnan kapja a fizetését, azzal válaszol, hogy „egy melegházasságban élő homofób tanácsadója Orbánnak” az a személy, aki Bohár Dániel fizetését szolgáltatja.

Bár homofóbiával Arthur J. Finkelsteint még ellenségei se vádolták, de valószínűleg rá gondolhatott, a melegházasságot egyébiránt katolikus vallásának tanításaival és Ferenc pápa útmutatásával is szembe menve támogató Márki-Zay Péter. A megjegyzés azért is kínos, mert a Fideszt korábban tanácsaival informálisan ellátó, zsidó származású amerikai republikánus médiaszakember több éve halott, így bajosan fizethetné a Pesti TV riporterének munkáját. A baloldal állítólagos vezetője annyira biztos a dolgában, hogy az alig 20 másodperc során kétszer is megismétli állításait. 

Fotó: Bohár Dániel, Facebook

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában