Megbecsülés

2021.12.19. 18:22

Jövőre újabb 20 százalékkal emelkedik a bölcsődei dolgozók bére

A Gyurcsány-Bajnai-korszakokban a bölcsődei dolgozóktól is elvettek egyhavi bért, és megalázóan alacsony fizetésért dolgoztatták őket - mondta Nacsa Lőrinc.

Jövő januártól újabb húsz százalékkal emelkedik a bölcsődei dolgozók bére a gazdasági növekedésnek köszönhetően - mondta a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakciószóvivője.

Nacsa Lőrinc hozzátette: ez nem az első béremelés, 2010 óta több ütemben nőtt a bölcsődei dolgozók bére, és folyamatosak a bölcsődefejlesztések, -építések.

A politikus szerint ugyanakkor a baloldal nem becsüli a bölcsődei dolgozókat sem, ahogy általában a gyermeknevelést és -gondozást sem.

Azt mondta, a Gyurcsány-Bajnai-korszakokban a bölcsődei dolgozóktól is elvettek egyhavi bért, és megalázóan alacsony fizetésért dolgoztatták őket. A baloldal most is visszatérne ahhoz a rossz és elhibázott politikához, amely miatt a bölcsődei dolgozók béremelése és állása is veszélybe kerülne - hangoztatta, hozzáfűzve: "bölcsődék építése helyett pedig előbb építenének a migránsok betelepítéséhez szükséges szállásokat".

Magyarországnak előre kell mennie, nem hátra - mondta, hozzátéve: "meg kell állítani a baloldalt", amely a bölcsődei dolgozókat sem becsülte meg.

Nacsa Lőrinc a Fidesz-KDNP nevében megköszönte a bölcsődei dolgozók egész éves munkáját, kiemelve, hogy a járvány őket különösen nagy kihívás elé állította és az egészségüket is veszélyezteti, hiszen minden nap gyerekek közelségében vannak.

Borítókép: Gyerekek játszanak a kibővített cinkotai Napsugár Bölcsőde új részlegének udvarán a XVI. kerületi Felsőmalom utcában az átadás napján, 2020. július 1-jén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában