Értékrend

2021.12.09. 19:10

A házasság fontosságát hangsúlyozzák az egyházak közös nyilatkozatukban

A biblikus álláspontot Ferenc pápa budapesti látogatása során is hangsúlyozta.

Közös nyilatkozatban hangsúlyozzák a magyarországi egyházak a házasságra és a családra vonatkozó zsidó és keresztény értékrend fontosságát.

Az MTI-hez is eljuttatott csütörtöki közleményben Mózes első könyvéből idéztek: "Megteremtette Isten az embert a maga képére; Isten képére teremtette őt, férfinak és nőnek teremtette őket. Isten megáldotta őket, és azt mondta nekik Isten: "Szaporodjatok, sokasodjatok, töltsétek be a földet!".

A biblikus álláspontot Ferenc pápa budapesti látogatása során is hangsúlyozta, megerősítve, hogy a házasság szentsége egy férfi és egy nő között valósul meg. A zsidó hagyományban is a "nő-férfi kapcsolat házasság általi szentesítése az emberi méltóság alapja" - írták.

A nyilatkozatot aláíró - katolikus, protestáns és ortodox egyházak, valamint zsidó hitközségek képviselői - úgy fogalmaztak, "karácsonyra készülve, illetve a Hanuka gyertyáinak fényében, egyben az utóbbi időkben egyre erősödő társadalmi vitákra reagálva ezúton is megerősítjük a házasságra, a családra és az emberi méltóságra vonatkozó zsidó és keresztény értékrend fontosságát".

Címkék#egyházak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában