bűncselekmény

2021.11.10. 10:33

Tizenötmillió forintot csalt ki egy házaspár férfiaktól

A nő, miután a társkeresőn megismerkedett áldozataival, munkahelye megszűnésére, fodrász vizsgára, utazási költségre, szerviz költségre, bírságokra hivatkozva kért pénzt tőlük.

Az újpesti rendőrök elfogtak egy házaspárt, amely társkeresőn tizenötmillió forintot csalt ki több férfitől – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

A megalapozott gyanú szerint a 39 éves nő június elején egy társkereső oldalon megismerkedett egy férfival, majd különböző kitalált történetekkel pénz kért tőle. A férfi több alkalommal is küldött pénzt, összesen mintegy 850 ezer forintot.

Az asszony álnéven további hat férfitől is ezzel a módszerrel csalt ki pénzt. A nő, miután a társkeresőn megismerkedett áldozataival, munkahelye megszűnésére, fodrász vizsgára, utazási költségre, szerviz költségre, bírságokra hivatkozva kért pénzt tőlük.

A nő a férje bankszámlaszámait adta meg, amelyre hét sértettől összesen tizenötmillió forint érkezett.

Az újpesti nyomozók a házaspár otthonában kétmillió forint értékben foglaltak le autót, elektronikai cikkeket, zálogjegyeket, valamint ékszereket, amelyeket a gyanú szerint a bűncselekményből szerzett vagyonból finanszíroztak.

A rendőrök a fürdőkád beépített szerelőnyílása mögött találták meg az elrejtett, feltehetően a bűncselekmények elkövetésénél használt mobiltelefonokat.

A rendőrök a házaspárt őrizetbe vették és hétrendbeli csalás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A nő ellen ugyanilyen csalások miatt országosan több rendőrkapitányság is nyomozást folytat – írták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában