Ország-világ

2021.11.03. 14:11

Orbán Viktor: magasabb szintre emelkedhetnek a magyar-dél-koreai kapcsolatok

Orbán Viktor miniszterelnök bízik abban, hogy Mun Dzse In dél-koreai elnök magyarországi látogatása magasabb szintre emeli a két ország közötti kapcsolatot.

Budapest, 2021. november 3. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfõ fogadja Mun Dzse In dél-koreai elnököt (középen, j-b) a Karmelita kolostorban 2021. november 3-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Forrás: Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Fischer Zoltán

A magyar kormányfő szerdán hivatalában fogadta Mun Dzse In dél-koreai elnököt, aki kedden érkezett hivatalos látogatásra Magyarországra.

Orbán Viktor a találkozón örömét fejezte ki, hogy Dél-Korea kitüntetett partnert lát Magyarországban. Úgy fogalmazott:

csodálattal tölt el bennünket az, ahogy Dél-Korea ötvenmillió ember erejével a világ egyik vezető technológiai hatalmává vált.

Hangsúlyozta: csak a legjobbat mondhatja el a Magyarországon lévő koreai cégekről, fantasztikus beruházásaik vannak itt. „Nagyon becsületes emberek”, minden megállapodást betartanak, a határidők teljesülnek, nagyon szeretünk velük együttműködni – tette hozzá.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (j2) és Mun Dzse In dél-koreai elnök (b) tárgyal a Karmelita kolostorban 2021. november 3-án. Mellettük Szijjártó Péter külgazdasági miniszter (j3)
Fotó: Fischer Zoltán / MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

A miniszterelnök közölte: bízik abban, hogy a látogatás magasabb szintre emeli ezt a kapcsolatot.

A dél-koreai elnök nyilatkozatában köszönetet mondott a Hableány sétahajó balesetével kapcsolatos magyar hozzáállásért, jelezve, hogy a magyar miniszterelnök minden szükséges erőforrást biztosított az eltűntek felkutatására.

Azt is kifejtette: a két országnak sok területen vannak közös vonásai, és olyan innovatív területeken is együttműködik, mint az elektromos autók gyártása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában