Oda viszi a segítséget, ahol a baj van

2021.11.26. 14:53

Eddig félmillió embernek segítette a szülőföldön maradását a Hungary Helps Program

A program az utóbbi négy évben csaknem 50 országban több mint 170 projekttel támogatta a rászoruló közösségeket.

Magyarország a Hungary Helps Program keretében jelentős támogatást nyújt az üldözött keresztény közösségeknek világszerte.

Számos humanitárius és újjáépítési projekt valósult meg 2017 óta magyar támogatásból, mely lehetővé tette a helyi keresztény közösségek megmaradását. „Az elmúlt négy évben félmillió válságövezetben élő ember számára tettük lehetővé a szülőföldön való megmaradást vagy az oda történő visszatérést”

- olvasható a közleményben.

Ismertették, hogy a magyar segítségnyújtás keretében csütörtökön Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára a Kenya fővárosának nyomornegyedében található Munkás Szent József Otthon magyar támogatással felépült szakképző épületének átadási ünnepségén vett részt.

Ez a projekt egy időben ötszáz kilátástalan körülmények között élő kenyai fiatal képzésével segíti társadalmi felzárkóztatásukat, igazolja a magyar humanitárius és migrációs modell eredményességét.

A Hungary Helps Program az utóbbi négy évben csaknem 50 országban több mint 170 projekttel támogatta a rászoruló közösségeket, azt az alapelvet követve, hogy a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, nem pedig a bajbajutottakat útnak indítani Európa irányába – olvasható a közleményben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában