Ország-világ

2021.10.14. 14:52

Kósa: az ellenzék csúsztat a katonák illetményéről

Azzal vádolta meg az ellenzéket az Országgyűlés honvédelmi bizottságának fideszes elnöke csütörtökön, hogy „csúsztat” a katonák illetményéről.

Budapest, 2020. június 3. Kósa Lajos, a Fidesz parlamenti képviselõje, a párt alelnöke felszólal az illetékekrõl szóló 1990. évi XCIII. törvény módosításáról szóló vitában az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. június 3-án. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Kósa Lajos beszámolt arról, hogy a honvédelmi miniszter éves beszámolója alkalmából tartott ülésen „külön vitás kérdés” volt az illetményemelés.

Harangozó Tamás MSZP-s képviselő az ülésen azt mondta, hogy az elmúlt években nem nőtt a katonák béralapja, majd feltette a kérdést: terveznek-e legalább az inflációnak megfelelő emelést.

Az ellenzék csúsztat a katonák illetményéről, és nem érti az átlagilletmény, az átlagkereset és az átlagjövedelem közötti különbséget. Az átlagjövedelem az irányadó – mondta Kósa Lajos.

A kormány 2015 óta folyamatosan emeli a katonák fizetését. 2020-ban is volt 10 százalékos emelés, ami 2020-ra is beépült. Az év végén vagy jövő év elején pedig hathavi „fegyverpénzt” is kapnak a katonák

- közölte.

Benkő Tibor ábrán is szemléltette a bizottság ülésén, hogy

bár az illetményalap nem változott az elmúlt években, nőtt a katonák fizetése

- tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában