Illegális bevándorlás

2021.09.11. 07:30

Varga Judit: egyre többen követik a magyar migrációs politikát

Egyre többen merik hangoztatni, hogy nem helyeslik, ha az európai uniós intézmények túllépve a hatáskörüket beleavatkoznak tagállamok szuverén döntéseibe – írta közösségi oldalán.

Egyre többen követik a magyar migrációs politikát, és egyre többen merik hangoztatni, hogy nem helyeslik, ha az európai uniós intézmények túllépve a hatáskörüket beleavatkoznak tagállamok szuverén döntéseibe – írta az igazságügyi miniszter pénteken a Facebook-oldalán.

Varga Judit rámutatott: a Brexit-tárgyalások egykori vezetője, az Európai Unió érdekeiért a végletekig küzdő Michel Barnier bejelentette, hogy még ebben a hónapban népszavazást kezdeményez a migráció kérdéskörében.

Ahogy azt Orbán Viktor miniszterelnök bledi felszólalásában hangoztatta egy héttel ezelőtt, úgy most Barnier szerint is a bevándorlás ügyében vissza kell adni a tagállamoknak jogi szuverenitásukat, hogy szuverén döntéseiket ne írhassa felül az Európai Unió Bírósága vagy a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága – írta a miniszter.

Úgy fogalmazott: „egyre többen merik hangoztatni, hogy nem helyeslik, ha az uniós intézmények túllépve a hatáskörüket beleavatkoznak tagállamok szuverén döntéseibe.”

A tervezett népszavazás nyomán Franciaországban is felismerhetik, hogy a migráció kérdésében a hatásköröket vissza kell adni a tagállamoknak – tette hozzá Varga Judit.

Kiemelte, Magyarország kezdettől fogva fenntartja, hogy a bevándorlók betelepítése egyenlő Európa kulturális önfeladásával. Ennek érdekében épült fel a déli határzár és ennek szellemében kértük ki a magyar emberek véleményét népszavazás útján – mutatott rá Varga Judit.

Azt írta, „akkor mindkét esetben támadást indítottak ellenünk, ma már azonban egyre többen látják be, hogy Magyarország helyesen döntött. Sőt ma már utánunk csinálnák.”

Ezek is érdekelhetik