tragédia

2021.09.05. 20:36

Cápatámadás áldozata lett egy harmincas éveiben járó szörfös Ausztráliában

A férfit a karján és a hátán harapta meg a cápa olyan súlyosan, hogy a mentősök már nem tudták megmenteni az életét.

Meghalt az a harmincas éveiben járó férfi, akit cápatámadás ért vasárnap reggel az ausztráliai Új-Dél-Wales egyik strandja közelében.

A férfit a karján és a hátán harapta meg a cápa olyan súlyosan, hogy a mentősök már nem tudták megmenteni az életét – számolt be róla a brit The Guardian című lap online kiadása.

A baleset az állam északi partjainál, Coffs Harbour város közelében történt. A helyi rendőrség közlése szerint a mentősök helyi idő szerint valamivel délelőtt 11-kor érkeztek Shelly-strandra.

A jelenlévők igyekeztek a férfit újraéleszteni, amelyet a mentősök is folytattak, de a férfi a helyszínen életét vesztette.

Az új-dél-walesi mentőszolgálat egyik vezetője, Chris Wilson szerint mindenkit, aki a parton tartózkodott, mélységesen lesújtott a baleset.

„Jó pár helyi szörfös és arra járó sietett a sérült segítségére, hihetetlenül bátran viselkedtek ebben a nagyon nehéz helyzetben. Az áldozatnak súlyos sérülései voltak a karján, a helyiek, a mentősök és más szolgálatok dolgozói erőfeszítései ellenére sem sikerült újraéleszteni” – mondta el Wilson.

A hatóságok 48 órára lezárták a partszakaszt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában