Járvány

2021.08.24. 15:42

A világjárvány 75-80 millió embert taszított mélyszegénységbe Ázsiában

A koronavírus-világjárvány mintegy 75-80 millió embert taszított mélyszegénységbe a fejlődő ázsiai és csendes-óceáni térségben – áll az Ázsiai Fejlesztési Bank keddi jelentésében.

„Az ázsiai és a csendes-óceáni térség legfőbb mutatói 2021-ben” (Key Indicators for Asia and the Pacific 2021) című jelentés arra figyelmeztet, hogy a járvány veszélybe sodorta a Fenntartható Fejlesztési Célok nevű program Ázsiára és a környező óceánparti térség fejlődésére vonatkozó célkitűzéseit.

A tanulmány szerint a koronavírus-járvány „felerősítette azokat a régóta fennálló társadalmi és gazdasági egyenlőtlenségeket, amelyek a szegénységi küszöb alatt vagy közelében élő több tízmillió embert sújtják”.

2017-ben mintegy 203 millió ember, vagyis a fejlődő Ázsia lakosságának 5,2 százaléka élt mélyszegénységben. A világjárvány nélkül ez az arányszám – becslések szerint – 2,6 százalékra csökkent volna 2020-ban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában