Ország-világ

2021.07.06. 07:56

Szijjártó Péter átadta a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjét Gyenyisz Manturovnak

Az orosz ipari és kereskedelmi miniszter a kitüntetést a Covid-19 elleni magyar védőoltási kampányban játszott kiemelkedő szerepének elismeréseként kapta.

Forrás: Szijjártó Péter Facebook oldala

Fotó: KIRALY MARTON KKM

A Covid–19 elleni magyar védőoltási kampányban játszott kiemelkedő szerepének elismeréseként a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje a csillaggal kitüntetést nyújtotta át Gyenyisz Manturov orosz ipari és kereskedelmi miniszternek kedden Jekatyerinburgban Szijjártó Péter, a külgazdasági és külügyi tárca vezetője.

„Magyarországra kétmillió adag Szputnyik V vakcina érkezett, amelynek 99 százalékát felhasználták, vagyis csaknem egymillió embert immunizáltak. E nélkül nem tudtuk volna végrehajtani az Európai Unió leggyorsabb vakcinációs kampányát, amelynek keretében a felnőtt lakosság 65 százalékát beoltottuk” – mondta a laudációban Szijjártó Péter.

Rámutatott, hogy Manturovval, intenzív egyeztetés után, olyan időszakban sikerült megállapodni a vakcinavásárlásról, amikor még számos bizonytalanság volt a gyártási kapacitások körül.

Az eseményen a két miniszter közös sikerként értékelte a magyar–orosz koprodukcióban gyártott vasúti kocsik egyiptomi exportját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában