Ország-világ

2021.07.25. 08:16

Büszkén menetelt a jobbikos politikus a Pride-on

Bereczki Miklós, a Jobbik soroksári önkormányzati képviselője együtt vonult más baloldali politikusokkal a rendezvényen.

A Jobbik soroksári politikusa, Bereczki Miklós büszkén tudatta a közösségi oldalán, hogy részt vett a mai Budapest Pride-on. A képviselő közölte: először vett részt a felvonuláson, és elmondása szerint megtiszteltetésnek érezte, hogy a menet tagja lehetett, amit, saját bevallása szerint, el sem tudott volna képzelni tizenöt évvel ezelőtt.

Mindez azért nem számít meglepőnek, mert a meleglobbiban érdekelt Háttér Társaság gyűjtése szerint az említett időszakból egy jobbikos pártközlemény arról ír:

„a homoszexualitást reklámozó demonstráció súlyosan sérti a gyermeki jogokat; a természetellenes szexualitás ránk erőltetése az Európai Unióból ered”.

Bereczki Miklós, a Jobbik soroksári képviselője a Budapest Pride-on, balra mellette Niedermüller Péter
Fotó: Bereczki Miklós/Facebook

Bereczki szavaival az is éles kontrasztot képez, hogy 2019-ben Jakab Péter a Budapest Pride-ot „buziparádénak”, a homoszexuálisokat pedig „aberráltaknak” nevezte.

Ugyanakkor a pártelnök a héten a kormány által kezdeményezett népszavazást feleslegesnek gondolta és „kamunak” nevezte, pedig a gyermekvédelmi törvényt megszavazta a párt többi országgyűlési képviselőjével együtt, amiért akkor a baloldalról több kritika is érte Jakab Pétert.

A pálfordulás okait vizsgálva fontos megjegyezni, hogy júniusban a törvény elleni tüntetésen a Jobbikkal szövetséges Demokratikus Koalíció elnöke, Gyurcsány Ferenc is részt vett a Soros-szervezetek közös demonstrációján. Továbbá márciusban Fekete-Győr András, a Momentum elnöke nyíltan vitába szállt Jakabbal, amikor a Jobbik vezetője márciusban még az LMBTQ-propagandát támadta: „Soha nem fogok azért küzdeni, hogy egy gyereknek három apja legyen.”

A mai történések után úgy tűnik, hogy a Jobbik eleget tett a baloldali kritikáknak, és a párt végérvényesen betagozódott a szivárványkoalícióba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában