84 éves

2021.06.10. 13:59

Szerenáddal köszöntötték születésnapján Wittner Máriát (videó)

– Előre, gyerünk, pesti srácok, előre hát budaiak – egy korabeli Csepel teherautó platójáról adtak szerenádot a Patrióták Fábián Zoltán énekessel Wittner Máriának, a 84. születésnapját ünneplő szabadságharcosnak dunakeszi családi háza előtt.

Wittner Mária nem tudott előre a meglepetésről, meghatódva vette át a 84 rózsából álló virágcsokot.

Nem mindennapi látvány volt Dunakeszi utcáin a jeles születésnap alkalmából kibérelt Csepel teherautó, platóján a lyukas zászlókat lobogtató Patriótákkal. Az egyesület ezzel a műsorral kívánt tisztelegni az 1956-os felkelés hősei és a június 9-én

84. születésnapját ünneplő szabadságharcos, Wittner Mária előtt, akinek életútja példakép a jövő nemzedékek számára.

Az 56-os legenda családi házához érve a teherautóról Fábián Zoltán az „Előre, gyerünk, pesti srácok” kezdetű – a szabadságharc tiszteletére Olaszországban írt – népszerű indulót kezdte játszani, amit a Patrióták együtt énekeltek a zenésszel.

Wittner Mária már az ablakából látta a Csepel teherautót és a zászlókat lengető Patriótákat, meghatottságában csak annyit mondott, hogy „megjöttek a pesti srácok”. A szerenádot követően Wittner Mária átvette a 84 rózsaszálból álló, Árpád-sávos pajzsot formázó virágcsokrot. Isten éltesse sokáig!

Borítókép: Patrióták / Somogyi György

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában