Ország-világ

2021.06.25. 12:10

Széleskörű társadalmi egyetértés: a gyermekek védelme nemzeti ügy

Az Alapjogokért Központ legfrissebb közvélemény-kutatása alapján a nemrégiben elfogadott gyermekvédelmi törvényt széleskörű támogatottság övezi. A magyarok óriási többsége, 92 százaléka ugyanis egyetért a pedofilok szigorúbb büntetésével, míg szintén nagy részük, 60 százalékuk szerint a kiskorúakat meg kell óvni a médiában megjelenő gender- és homoszexuális-propagandától.

A felnőtt magyar társadalom véleményét bemutató, országosan reprezentatív mintán végzett felmérés alapján kijelenthető, hogy

csaknem minden megkérdezett egyetért a pedofilok szigorúbb büntetésével.

Tízből több mint kilenc válaszadó szerint (92 százalék) szigorúbban kell büntetni a kiskorúak elleni szexuális bűncselekményt elkövetőket, és mindösszesen százból négyen (4 százalék) mondták azt, hogy a magyar törvények eddig is kellő szigorral léptek fel e téren.

A magyarok álláspontja világos: a gyermekek megóvása mindennél fontosabb, nemzeti minimumként tekintenek a kiskorúak védelmére.

A kutatás alapján az is kijelenhető, hogy a pedofilokra a magyarok bűnözőkként tekintenek: a válaszadók 91 százaléka szerint ugyanis a pedofília bűncselekmény, és pusztán 2 százalékuk szerint – amint azt az e téren is érzékenyítést végző baloldali sajtó sugallja sokszor – csak „betegség”.

A gyermekvédelmi törvénycsomag – az Alaptörvény rendelkezéseinek eleget téve – biztosítja a gyermekek testi, de szellemi és erkölcsi fejlődéséhez szükséges védelmet is. Utóbbi szempontból fontos egyetértési pont, hogy a választókorú magyar lakosság 59 százaléka szerint nem elfogadható az, hogy a kiskorúak a homoszexualitással, mint jelenséggel találkozzanak:

tízből hat magyar utasítja el e szexuális irányultság „reklámozását” a gyermekek körében.

Ennél jóval kevesebben voltak azok (31 százalék), akik támogatják ezt.

Mindemellett a törvény egyik lényegi eleme, hogy a gyermekek szexualitással kapcsolatos nevelése, felvilágosítása a szülő joga és felelőssége. Viszont a genderérzékenyítést a gyermekek jogainál is fontosabbnak tartó baloldali sajtó és nemzetközi politikai fősodor még ezen tételt is megkérdőjelezte. A jogszabály alapvetésével ugyanakkor a magyarok 60 százaléka egyetért, ennyien támogatják ugyanis, hogy a homoszexualitás és a transzneműség megjelenítését tiltsák a kiskorúak számára is elérhető médiafelületeken – és csak a válaszadók 33 százaléka nem értett egyet a fenti célkitűzéssel.

A kutatás elérhető" target="_blank" rel="noopener noreferrer"> IDE kattintva az Alapjogokért Központ Facebook-oldalán is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában