Gyász

2021.05.06. 16:05

Újabb rendőrgyilkosság rázta meg Franciaországot

Ezúttal Avignon belvárosában történt a tragédia szerda késő délután. Az egyenruhások épp egy kábítószer-ellenes bevetésen vettek részt, amikor egy férfi tüzet nyitott rájuk.

French policemen secure the site where an officer was killed during an anti-drug operation in Avignong on May 5, 2021. - A French police officer was killed on May 5 during an anti-drug operation in Avignon, a tragedy occuring as the government put the fight against trafficking on top of the priorities and insecurity is expected to be a major theme of the presidential campaign to come. (Photo by CLEMENT MAHOUDEAU / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Clement Mahoudeau

Sajtóértesülésekre hivatkozva a V4NA hírügynökség azt írja, hogy a lövöldözés a városközpontban, a rue des Teinturiers környékén történt, amely közismerten a kábítószer-kereskedők találkozóhelye. Egy férfi a helyszínen igazoltató rendőrökre lőtt, egyiküket a mellkasán és a hasán találta el. A meglőtt rendőr olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a gyors orvosi segítség ellenére életét vesztette. A La Provence nevű helyi lap megrázó fotót tett közzé a földön fekvő áldozatról.

A Le Figaro információi alapján az elkövető rolleren menekült el a tetthelyről, nagy erőkkel keresik, az ügyben a rendőrség bűnügyi vizsgálati részlege nyomoz.

Jean Castex miniszterelnök a Twitteren reagált a történtekre, azt írta, mindent megtesznek annak érdekében, hogy a szörnyű cselekedet ne maradjon büntetlenül.

Gérald Darmanin szintén megszólalt a történtekkel kapcsolatban, elmondása alapján az egész belügyminisztérium gyászolja az elhunyt rendőrt, a miniszter még szerda este Avignonba utazott.

A tragikus sorsú fiatal rendőrről több rendőr szakszervezet és a nemzeti rendőrség is megemlékezett a Twitteren.

Az Unité SGD Police bejegyzéséből az is kiderül, hogy a fiatalembert Éricnek hívták, a Le Figaro pedig arról is beszámolt, hogy

a 36 éves férfi párkapcsolatban élt és két kislány édesapja volt, az SICP szakszervezet pedig azt is elárulta, hogy a kislányok 5 és 7 évesek.

Gérald Darmanin belügyminiszter a helyszínen tartott nyilatkozatában hősnek nevezte a rendőrt, aki a drogellenes küzdelem során vesztette életét, hozzátéve, hogy folytatják a kábítószer elleni küzdelmet, amelyet meg fognak nyerni.

Az elkövető egyelőre szökésben van, a rendőrség nagy erőkkel keresi. A Le Dauphiné helyi lapnak nyilatkozott egy szemtanú, aki egy sportruhába öltözött fiatalt látott elszaladni a helyszínről a lövöldözést követően, elmondása alapján egy táska is volt nála.

Mint ismert, április 23-án egy rendőrnőt ért halálos támadás Párizs egyik elővárosában, egy rendőrőrsön, ahol egy tunéziai bevándorló „Allah akbár”-t kiabálva elvágta áldozata torkát.

Borítóképünkön gépkarabélyos rendőrök a gyilkosság helyszínén

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában