Ország-világ

2021.05.10. 08:34

Hétfőtől már a regisztrált 16–18 évesek is tudnak online időpontot foglalni

Hétfő reggeltől már az érvényes regisztrációval rendelkező 16–18 évesek is tudnak online időpontot foglalni az oltásra. Több mint 84 ezer érvényesen regisztrált fiatal számára nyílt meg mától az időpontfoglaló.

Nyíregyháza, 2021. május 7. Lefertõtlenítik a német-amerikai fejlesztésû Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina ampulláját a Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton Nyíregyházán 2021. május 7-én. MTI/Balázs Attila

Forrás: MTI

Fotó: Balázs Attila

A jogosultak erről ma SMS-értesítést is kapnak. Az oltásukra május 13. csütörtöktől május 18. keddig hirdettek időpontokat a kórházak. Az oltás Pfizer-vakcinával fog történni. Az oltásra kinyomtatott, kitöltött és aláírt szülői hozzájárulási nyilatkozatot is kell vinniük, amely a koronavirus.gov.hu honlapról letölthető. A szülői hozzájáruló nyilatkozat nélkül nem adható be az oltás.

Az időpontfoglalásra és az oltásra azok a fiatalok jogosultak, akik érvényesen regisztráltak, május 18-ig betöltik a 16. életévüket, illetve idén betöltik a 18. életévüket.

Felhívják a figyelmet, hogy a Pfizer-vakcinára most kizárólag ez a korosztály tud időpontot foglalni, a többi regisztráltnak továbbra is a Sinopharm, az AstraZeneca- és a Szputnyik oltás érhető el jelenleg.

Az SMS-ben értesített fiatalokat arra kérik, hogy mielőbb foglalják le az oltási időpontokat a www.eeszt.gov.hu oldalon, ahová a tajszám és a születési dátum megadásával tudnak belépni, majd ki tudják választani az oltás időpontját és helyszínét. A véglegesített foglalásról visszaigazoló e-mailt kapnak, a visszaigazolást kérik, nyomtassák ki és vigyék magukkal a kórházi oltópontra.

Amennyiben tanítási időszakra sikerül csak időpontot foglalniuk, akkor az oltás igazolt hiányzásnak számít a középiskolákban,

amelyet az oltási időpont-visszaigazolásának és az oltáskor kapott papír bemutatásával lehet igazolni.

Mit kell vinni az oltásra?

– kinyomtatott, kitöltött és aláírt szülői hozzájáruló nyilatkozatot,

– kinyomtatott visszaigazolást az időpontfoglalásról,

– tajkártyát,

– személyi igazolványt.

Azok a 16–18 évesek, akik eddig nem regisztráltak a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, ezután is megtehetik, az ő oltásukra a későbbiekben, a többi regisztrált között lesz lehetőség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában