Járvány

2021.04.07. 16:04

Kínai vakcinával oltották be a szerb elnököt

A kínai Sinopharm oltóanyagát kapta meg Aleksandar Vucic szerb köztársasági elnök kedden a kelet-szerbiai Majdanpekhez tartozó Rudna Glava faluban.

Aleksandar Vucic többször is bejelentette már, hogy beoltják, de valamiért mindig elhalasztotta a vakcinációt. Kedden azt mondta, a kínai oltóanyag második adagját egy dél-szerbiai kisvárosban szándékozik felvenni – írja a V4NA hírügynökség.

Az államfő beoltását a közösségi médiában élőben is lehetett követni, Aleksandar Vucic ezzel is az oltakozást igyekszik népszerűsíteni a hétmilliós országban, ahol eddig több mint 2,5 millióan kapták meg valamely vakcina legalább első adagját, és már meghaladja az egymilliót azok száma, akik mindkét adagot megkapták.

Az elnök közösségi oldalán megjelent bejegyzésébe azt írta: „Megkaptam a vakcinát és jól érzem magam. Az oltás az életet jelenti”. Hozzátette: mindenkit arra biztat, hogy oltassa be magát, amilyen hamar csak lehetséges.

Примио сам вакцину и одлично се осећам. Вакцина је живот. Молим све људе у Србији да се што пре вакцинишу. Хвала нашим дивним здравственим радницима на свему што раде за наш народ и Србију. pic.twitter.com/Sx2Fjuu9cy

— Александар Вучић (@avucic) " target="_blank" rel="noopener noreferrer">April 6, 2021

Korábban számos kormánytag számolt be arról, hogy mely oltóanyagot vette fel. Ana Brnabic miniszterelnök például az országban elsőként kapta meg a Pfizer/BioNTech vakcináját még a tavalyi év decemberében, míg Ivica Dacic házelnököt és Aleksandar Vulin belügyminisztert az orosz Szputnyik V vakcinával, Gordana Comicot, az emberi és kisebbségi jogokért felelős szerb minisztert pedig az AstraZeneca védőoltásával oltották be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában