Ország-világ

2021.03.18. 16:52

Tömegfelháborodás Pestszentlőrincen: a DK-s polgármester elszállíttatja a kínai vakcinákat

A bejelentés hírére több száz kommentelő rohamozta meg Szaniszló Sándor oldalát, azt kifogásolva, hogy nem is ajánlották fel nekik az oltóanyagot.

Csütörtökön Szaniszló Sándor, Pestszentlőrinc DK-s polgármestere közösségi oldalán közölte, hogy mivel több száz adag kínai vakcinára nem volt jelentkező a kerületben, így a kormány a felhasználatlan adagokat elszállítja. A bejelentés hírére valóságos tömegfelháborodás alakult ki a poszt alatt, több száz kommentelő azt kifogásolta, hogy a baloldali városvezetés nem is ajánlotta fel nekik a kínai oltást, amit egyébként minden probléma nélkül elfogadtak volna. Gyurcsány Ferenc pártja a kezdetek óta bizonytalanságot próbál kelteni a Sinopharmmal körül, Szaniszló Sándor mai akciója is ebbe a körbe illeszthető.

Az Origo egyik olvasója hívta fel a lap figyelmét Szaniszló Sándor csütörtöki posztjára, amiben a baloldali politikus arról írt, hogy a kerületiek nagy számban nem tartanak igényt a kínai vakcinára. „Több száz adag kínai koronavírus-vakcinára nem volt jelentkező a 18. kerületben, a megmaradt készletet a kormány még ma elszállítja” – fogalmazott a polgármester.

Csakhogy a lap olvasója rögtön megcáfolta Szaniszló állításait. „Én speciel három hónapja jelentkeztem az oltásra, és senki fel sem hívott és meg sem kérdezett erről, és a családom tagjait sem. Pedig kellene, mert százával halnak meg emberek” – emelte ki.

A kommentfelületen tömegével lehet ehhez hasonló véleményekkel találkozni, valóságos tömegfelháborodás alakult ki Szaniszló bejegyzése miatt. Eddig több mint kétszáz hozzászólás érkezett az írás alá, szinte mindegyikben azt kifogásolták, hogy a városvezetés nem is ajánlotta fel nekik a kínai oltást. Sokan közülük arról is írtak, hogyha módjuk lett volna, gondolkodás nélkül elfogadták volna a Sinopharmot. Ilyen reakciók érkeztek a baloldali polgármester posztjára:

„Nem is hívtak, hogy van lehetőség oltásra.”

„72 éves anyukám regisztrált, a háziorvosnak (SZTK) jelezte, hogy ő elfogadja a kínai vakcinát, ennek ellenére senki nem kereste még oltásügyben...akkor hogy lehet, hogy nem volt gazdija a kínai vakcináknak?”

„Két ismerősöm is azonnal indulna az oltásért! Ne küldjék vissza, lenne rá jelentkező!”

„Mi kértük volna! Hol nem volt jelentkező? Remélem, hogy ez csak valami vicc! Rögtön mennénk, ha szólnának!”

Kedves Szaniszló Úr! Mi itt a kerületben bölcsődei dolgozókként és oltásra regisztráltakként nagyon szívesen felvesszük a kínait, oroszt, bármelyik oltást. Ezt már jeleztük Önök felé mindenféle csatornán keresztül. Nem értem, hogy ilyenkor legalább miért nem kerülhetünk sorra, ha már vissza kell küldeni ezeket a fel nem vett oltásokat.

De mi az, hogy nem volt jelentkező???? Férjemmel első nap regisztráltunk, várjuk folyamatosan a behívót, de semmi ... Ezek szerint csak oda kell menni, hogy oltást szeretnék??? Vagy mi az, hogy „nem volt jelentkező”?

„Tisztelt Polgármester Úr! Nekem nincs kifogásom a kínai oltóanyag ellen. Kérem, tegye lehetővé, hogy akár már holnap reggel beoltsanak!”

Szociális gondozónő vagyok. Mi nem kaptunk még oltást. Mi miért nem kaphattuk meg, ha megmaradt?

Szaniszló egyébként posztja végén cinikusan hozzátette, hogy „továbbra is kérünk mindenkit, jelentkezzen az oltásért”.

Gyurcsányék régóta támadják a kínai vakcinát

A Demokratikus Koalíció a kezdetektől fogva bizonytalanságot próbál kelteni a szakemberek által megbízhatónak és hatékonynak tartott Sinopharm körül, nemrég petíciót indított a betiltásáért.

A baloldali párt oltásellenes kampányának egyik fő arca Komáromi Zoltán egészségügyi szakpolitikus, aki élő adásban a Sinopharmra utalva azt mondta, hogy egyes vakcináknál az is jobb, ha megfertőződik az ember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában