zavaros történet

2021.03.15. 16:06

Reagált a rendőrség Dúró Dóra gumibotozós állítására

A Mi Hazánk párt országgyűlési képviselője délelőtt közösségi oldalán számolt be arról, hogy pártja VI. kerületi elnökét Budapesten, a Vigadó téren rendőrök igazoltatták, majd állítólag gumibottal gyomorszájon ütötték. A rendőrség azonban cáfolta a történetet.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleményében leszögezi, hogy az azonnali hatállyal elrendelt vizsgálat során beszerzett adatok a képviselő bejegyzésében szereplő bántalmazást nem igazolják – az állítást sem a helyszín közelében működő térfigyelő kamerák felvételei, sem a környéken szolgálatot teljesítő rendőrök elmondása nem támasztották alá.

A történet előzménye, hogy Dúró Dóra, a Mi Hazánk országgyűlési képviselője közösségi oldalán március 15-én délelőtt azt írta: „gumibottal váratlanul gyomorszájon ütötték a Mi Hazánk VI. kerületi elnökét, Tanberger Tibort a Vigadó téren, amikor igazoltatása során a kocsijában mi hazánkos szórólapot találtak.”

Reagálásában a rendőrség kifejtette: a Facebook-bejegyzésben nevesített politikussal a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársainak többszöri próbálkozásra sikerült felvenni a kapcsolatot.

A férfi telefonon történő meghallgatása során igazoltatása körülményeit zavarosan adta elő; még azt sem tudta megmondani, hogy milyen típusú autóval parkolt le a Vigadó téren.

A meghallgatás végén kijelentette, hogy sérelmére bűncselekményt nem követtek el, hamisan vádolni pedig senkit nem akar.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában