gyanús körülmények

2021.03.24. 14:45

Profi tv-stáb kísérte a rendőröket Szájer József elfogásakor

Újabb egyértelmű jel, hogy a titkosszolgálat szervezhette a brüsszeli történteket. Néhány nappal később Magyarország számára is döntő fontosságú uniós csúcs kezdődött, nyomásgyakorlásnak szánhatták.

A legújabb, Szájer József elfogásáról kikerült videó világosan bizonyítja, hogy egy előre megtervezett titkosszolgálati akcióról lehetett szó, mivel egy rendőrségi akciót nem szokott profi tévés stáb kísérni – írja az Origo.

A cél az lehetett, hogy így gyakoroljanak nyomást az uniós büdzsét és helyreállítási alapot vétózó Magyarországra. Mint ismert:

a nyomásgyakorlás nem volt eredményes, az uniós csúcs Magyarország nagy sikerét hozta,

a várhatónál is több pénz jön Magyarországra.

Szerdán kiderült, hogy Szájer József decemberi elfogásánál a rendőröket egy profi tévés stáb is elkísérte. A belga VTM televízió feltűnően professzionális stábja végig ott lehetett. HD-kamerával (feltehetően két kamerával) dolgozhattak, tökéletes minőségű hangfelvételt készítettek, azaz meglehetősen felkészült és beavatott stábról volt szó.

A mostani videó tálalása is elég sajátos. Véletlenségből éppen a baloldali Euronows veszi észre az előzetes videót, és így reklámozzák a csütörtök esti tévéműsort. De térjünk vissza a tévéstábhoz.

Aki kicsit is ismeri a belgiumi rendőrségi állapotokat, a legmagasabb szintű engedély (sőt, nem engedély, inkább parancs) kellett ahhoz, hogy a tévések ott legyenek.

Egészen pontosan: a tévéseket magukkal vitték, tudatosan. A belga rendőrség egy sima tolvaj lebuktatásánál is fél. A zavaros személyiségi jogi ügyek, a hol kétbalkezes, hol agresszivitásba torkolló rendőri akciók miatt végképp. Mindez azt bizonyítja, hogy

meglehetősen erős a gyanú, hogy szervezett titkosszolgálati akcióról lehetett szó,

mivel a razziát végrehajtó rendőröket nem szokta profi tévés stáb kísérni. Belgiumban főleg nem.

Mindennek a célja az volt, hogy az akkori uniós költségvetési tárgyaláson nyomást gyakoroljanak a magyar kormányra. Mint ismert akkor a 2021-27-es uniós költségvetésről, és a 750 milliárd eurós újraindítási hitelről zajlottak a tárgyalások, és Magyarország korábban jelezte, hogy vétózni fog. A (feltételezhetően) titkosszolgálati akció nem érte el a célját, Magyarország számára ugyanis az uniós csúcs rendkívül nagy sikerrel zárult.

Jól látszik tehát, hogy a magyar kormányra így próbáltak nyomást gyakorolni, hogy álljon el a vétótól.

Egyébként korábban Ujhelyi István, szocialista európai parlamenti képviselő Soros György aktivistájának, Gulyás Mártonnak a Partizán nevű internetes blogjában arra utalt, hogy a titkosszolgálatok állhatnak Szájer József ügye mögött. A MSZP-s politikus azt is elmondta akkor, hogy a sajtónál előbb értesült a hírről. Azaz, a baloldal számára sem volt kérdés, hogy titkosszolgálati akcióról lehetett szó.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában