Ország-világ

2021.03.26. 13:24

Még ma eldőlhet, átállnak-e a négyzetméter-alapú nyitvatartásra a boltok

Az Operatív Törzs miniszteri rangú tagjai még ma összeülhetnek a miniszterelnöknél, hogy véglegesítsék az Iparkamara javaslataival kapcsolatos döntést.

Az Origo értesülései szerint még ma összeül az Operatív Törzs, hogy döntést hozzon a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) boltokra vonatkozó javaslatairól. A portál szerint a megbeszélésen részt vesz Pintér Sándor, Kásler Miklós, Rogán Antal és Gulyás Gergely is.

Orbán Viktor miniszterelnök ma reggeli rádióinterjújában arról is beszélt, hogy a boltok nyitvatartását illetően átállhatnak a négyzetméter-alapú szabályozásra, vagyis

tíz négyezetméterenként egy ember tartózkodhatna a helyiségben,

de erről még tárgyalnak.

Az iparkamara kedden egyeztetett a miniszterelnökkel és a kiskereskedelmi szektorban úgynevezett négyzetméter alapú újranyitás megvalósítását javasolta, eszerint az üzlethelyiségek esetében 5-10 négyzetméterenként egy vevő tartózkodhatna, a 100 négyzetméter alapterületet meghaladó üzletek esetében 15 vagy 20 négyzetméter juthat egy vevőre a kamara javaslata szerint.

A bevásárlóközpontok, plázák esetében egyedi szabályozás kidolgozását tartják szükségesnek, mivel azok működése eltérő az egyéni üzlettípusoktól, de itt is a négyzetméter-alapú szabályozás lenne az irányadó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában