Ország-világ

2021.02.11. 11:05

Marketinges cégen keresztül kínálták a túlárazott teszteket Gyöngyösön

A szerződéskötés időpontjában NAV-végrehajtás volt folyamatban a vállalkozással szemben.

Marketinges cégen keresztül kínálták a túlárazott teszteket Gyöngyösön – derítette ki a Hír TV. A cég csak néhány hónapja kezdett foglalkozni egészségügyi szolgáltatásokkal, sőt amikor szerződést kötött a gyöngyösi baloldali önkormányzattal, akkor éppen NAV-végrehajtás volt folyamatban a vállalkozással szemben. Csaknem hatszoros áron biztosította a koronavírustesztet Gyöngyös vezetése a helyi lakosoknak. 12 700 forintot kértek egy 2300 forintos koronavírus-antigéntesztért – írja a Hír TV.

A jobbikos alpolgármester már komolyabban vette az ügyet. Kévés Tamás azt is elmondta a városi tévében, hogy meg fogják nézni a szerződést – ám ő bízik a cégben.

Közben kiderült, hogy tellett volna ingyenes tesztelésre a gyöngyösi önkormányzatnak – erről a térség kormánypárti országgyűlési képviselője beszélt.

A Hír Tv híradója kiderítette, hogy az önkormányzat ugyanarra a bankszámlára kéri a pénzt, mint amit a járvány első hulláma idején koronavírus-védelmi alapnak kereszteltek el.

A város hivatalos oldalán az olvasható, hogy az alapba eddig csaknem négymillió forint gyűlt össze – adományokból. Ezt még tavaly márciusban mondta a polgármester, amikor bejelentette, hogy 15 millió forintért koronavírus diagnosztizálására is alkalmas gépet vásárolnak. Akkor a helyi cégekhez és a környező településekhez fordult, hogy támogassák a gép megvásárlását. Ám a gépet visszamondták, és egy másikat rendeltek, amit aztán szintén lemondtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában