Ország-világ

2021.02.15. 18:29

Így szerezte első millióit a fiatal Gyurcsány (videó)

Az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése után általános volt a vélemény, hogy Gyurcsány Ferenc politikai pályafutása befejeződött. Tizenöt évvel később ugyanez a Gyurcsány Ferenc a legerősebb ellenzéki formáció vezetője, a baloldali kényszerkoalíció legbefolyásosabb személyisége, az ő döntésén és stratégiáján múlik, hogyan és kikkel fusson neki az ellenzék a jövőre esedékes országgyűlési választásoknak.

Fotós: Kovács Tamás

A Magyar Nemzet cikksorozatában arra vállalkozott, hogy magyarázatot találjon arra, miképpen történhetett meg mindez.

Kutatómunkájuk során arra jutottak, hogy ehhez négy dologra bizonyosan szüksége volt Gyurcsány Ferencnek: politikusi adottságokra, a mozgalmi múltból gyökerező hálózatépítési gyakorlatra, kapcsolatrendszerre, az anyagi függetlenség megteremtésére és nem utolsósorban egy, a titkosszolgálatokból, illetve azok környékéről verbuválódott háttércsapatra.

Az első részben főként a fiatal, első millióit megszerző Gyurcsány Ferenc ténykedéseiből szemezgettek, aki mellett már ekkor ott volt Szilvásy György és Bajnai Gordon.

Érdekességek az első részből:

 • Gyurcsány ifjú KISZ-vezérként az észak-koreai Világifjúsági Találkozóért lobbizik.
 • Világmegváltás és mozgalomalapítás Bajnai Gordon garzonlakásában.
 • Gyurcsány és Bajnai első közös munkahelye a vadprivatizáció időszakában.
 • Altus: cégalapítás bújtatott kommunistákkal.
 • Az első zsíros privatizációs üzletek: Szilvásy nemcsak eladó, tippadó is lehetett.
 • Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Rovatunkból ajánljuk

  További hírek a témában