Járvány

2021.02.12. 17:46

Fidesz: a baloldal folyamatosan akadályozta a járvány elleni védekezést

A nagyobbik kormánypárt szerint a baloldal jobban tenné, ha először az elbukott brüsszeli vakcinabeszerzést, Korózs Lajos kamuvideóját és a gyöngyösi polgármesterük vakcinaügyét vizsgálná.

A baloldal támogatás helyett folyamatosan akadályozta a koronavírus-járvány elleni védekezést – közölte a Fidesz az ellenzéki pártok kormányzati járványkezelést értékelő vizsgálóbizottsági ülését követő sajtótájékoztatójára reagálva pénteken.

A nagyobbik kormánypárt közleményében úgy fogalmaztak: a baloldal eddig folyamatosan akadályozta a védekezést, támadták az egészségügyi dolgozókat, a járványügyi szakembereket, és megpróbálták lejáratni a védekezésben résztvevőket ahelyett, hogy támogatták volna őket.

A baloldal jobban tenné, ha először az elbukott brüsszeli vakcinabeszerzést, Korózs Lajos kamuvideóját és a gyöngyösi polgármesterük vakcinaügyét vizsgálná. Ha már segíteni nem tudnak, legalább ne gátolják a védekezést! – szólították fel az ellenzéki pártokat.

Az ellenzék által létrehozott Covid 2021 vizsgálóbizottságot a Párbeszéd, a Jobbik, az MSZP, a DK, az LMP és a Momentum kezdeményezte azért, hogy alaposabban áttekintse a kormány intézkedéseit az egészségügy és a gazdaság területén. A testület pénteki ülésén negatív jelzőkkel illették, rossznak, elbaltázottnak, katasztrofálisnak, elkésettnek tartották az ellenzéki politikusok a kormány elmúlt egyéves, a koronavírus-járvány kezelésével kapcsolatos teljesítményét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában