Teljes terrorkészültség

2020.12.17. 17:11

A gépfegyver is a karácsony része lesz Svédországban

A felfegyverzett rendőrök is hozzátartoznak majd a terrortámadásra készülő Stockholm karácsonyi látképéhez.

A hatóságok már több akadályt is telepítettek a gépkocsitámadások elkerülése végett, a járőrök számának növelése pedig újabb aggasztó jele a terrorveszély erősödésének – számol be a V4NA.

A legfrissebb bejelentett intézkedés szerint gépfegyveres rendőrök vigyázzák majd a karácsonyi forgatagot, amely hatósági jelenlét idén soha nem látott méreteket ölt majd.

„Ez egy biztonsági intézkedés”, fogalmazott Per Fahlström a rendőrség szóvivője. Bár a járványhelyzet miatt lényegesen kevesebb ember indul karácsonyi nagybevásárlásra, a városközpontban „taktikai okokból” fokozott készültség várható és elsősorban itt tünedezhetnek fel a gépfegyveres rendőrök.

Az új döntés egyébként egy intézkedéscsomag részeként valósul meg, ami a karácsonyt akarja védettebbé tenni a terrorizmussal szemben. Nemrég jelentették be azt is, hogy a város 8 millió koronát költött arra, hogy különböző akadályokat telepítsenek a belváros forgalmasabb területeire, hogy így kerüljék el a korábbi terrortámadások megismétlődését, amikor az elkövetők a tömegbe hajtottak.

A 2017-es támadás elkövetője, Rakhmat Akilov, aki több embert is elgázolt akciója során, idén arról nyilatkozott, hogy az esemény évfordulóját tortával és csokival akarja ünnepelni a börtönben. Az Aftonbladet újságírója aggódva konstatálta, hogy a terrorista egyáltalán nem bánta meg tettét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában