Ország-világ

2020.11.22. 11:05

Kásler: a nemzet tisztelettel adózik az egészségügyi dolgozók teljesítménye előtt

Most ők testesítik meg az ezeréves magyar állam legdicsőbb eszmeiségét, ami a kitartást és a fennmaradásért folytatott nemes küzdelmet jelenti – hangsúlyozta az emberi erőforrásokért felelős miniszter.

Budapest, 2020. október 15. Kásler Miklós, az emberi erõforrások minisztere Szarka Tamás Kossuth-díjas énekes, zeneszerzõ Missa Missio - Mise a legüldözöttebb vallásért címû elõadásának õsbemutatójáról tartott sajtótájékoztatón az Emberi Erõforrások Minisztériumában 2020. október 15-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

„A modern egészségügyi rendszerek világszerte olyan kihívással szembesülnek napjainkban, amely fennállásuk óta nem volt tapasztalható. A koronavírus-járvány azonban magukat az ellátórendszerek tartóoszlopait jelentő egészségügyi dolgozókat teszi igazán próbára” – írta közösségi oldalán vasárnap Kásler Miklós, hangsúlyozva, hogy

az orvosok, ápolók, szociális gondozók azok, akik emberfeletti teljesítményükkel fenntartják a magyar társadalom jelenbe és jövőbe vetett hitét.

Az emberi erőforrásokért felelős miniszter őket megszólítva azt írta bejegyzésében, hogy

most ők „testesítik meg az ezeréves magyar állam legdicsőbb eszmeiségét, ami a kitartást és a fennmaradásért folytatott nemes küzdelmet jelenti”.

A tárcavezető szerint ők azok, akik a jelenlegi helyzetben magyar emberek ezreinek nyújtanak segítséget és gondoskodást, és kimerítő munkájuk, elhivatottságuk megnyugvást jelent a betegek számára. Kásler Miklós arra kérte az egészségügyi dolgozókat, hogy ezekben a rendkívüli időkben is őrizzék meg hitüket.

„Teljesítményük előtt a nemzet egy emberként, tisztelettel adózik!” – zárta sorait a miniszter.

Borítóképünkön Kásler Miklós emberi erőforrásokért felelős miniszter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában