rasszizmus

2020.10.19. 13:14

Újabb cigány vezető osztotta ki Jakab Pétert, a Jobbik elnökét

Újabb cigány vezető osztotta ki Jakab Pétert, amiért a Jobbik elnöke eltűri, hogy balliberálissá lett pártjában tobzódjanak a fajgyűlölő, szélsőséges politikusok.

Ugyanis Jakab a mai napig nem távolította el a Jobbik ceglédi vezetőjét, aki lecigányozta Koncz Zsófiát, és a borsodi romákat szidta a Fidesz szerencsi győzelméért – írja a Magyar Nemzet a Pesti Srácok alapján.

Mindeddig semmilyen következménye nem lett a ceglédi Jobbik-elnök minapi cigányozós ámokfutásának. Horváth Gábor súlyosan rasszista kijelentéseket tett. A botrány nyomán Farkas Félix roma nemzetiségi szószóló azonnali bocsánatkérésre szólította föl a fajgyűlölő jobbikos politikust, Jakab Pétert pedig arra, hívja vissza tisztségéből a ceglédi pártvezetőt.

Most pedig Radics Béla, a Radikális Roma Érdekképviselet nevű civil mozgalom vezetője írt nyílt levelet Jakabnak. A Nagykőrös Info által közzétett levélben Radics azt írta: a magyarországi cigányok többsége egyáltalán nem lepődött meg azon, ahogyan a Jobbik reagált a szerencsi választási vereségére – mert előre tudták, ez lesz.

„Tudtuk hogy dühükben eszeveszett cigányozásba kezdenek majd. Tudtuk hogy megint minket, cigányokat tesznek meg bűnbaknak. Mi ismerjük őket. Tudjuk hogy semmit nem változtak. A báránybőrt csak a hatalom megszerzése miatt húzták magukra”

– írta.

Radics szerint a jobbikosok lelke rejtekében „ott parázslik a rasszista, gyilkos, neonáci ideológia”, s ez a parázs most, a vereség nyomán lángra lobbant. A civil szervezet vezetője úgy vélte: Horváth Gábornak abban igaza, hogy cigányok nélkül nem győzött volna a Fidesz Szerencsen, ám rossz az üzenet címzettje.

Radics Béla kitért az ellenzéki kampány egyik legaljasabb hazugságára, amely krumpliosztással vádolta meg Koncz Zsófiát. A vádról hamar kiderült, hogy fake news, hiszen a Hír TV felvételén jól látszott, amint a „Hajrá, Zsófi!” feliratot Bíró László aktivistái ragasztják föl a krumpliszsákra. Ennek kapcsán Radics Béla megjegyezte: „Krumpliztok! Aki krumplizik, az akarva, akaratlanul cigányozik – írta a minap egy miskolci roma testvérem. Beállítanak minket olyan buta, primitív embereknek, akik odaadják a szavazatukat egy szatyor krumpliért.”

Radics emlékeztetett: miután kiderült, hogy az ellenzék jobbikost indít Borsodban, az egyik legismertebb cigányvezető, Setét Jenő bejelentette, a cigányok szavazataira ne számítson az ellenzék.

„Ám az ellenzék nem figyelt Setétre, s azt hitték, cigány szavazatok nélkül is győzhetnek” – folytatta Radics. „Mi meg tettük a dolgunkat s ez lett belőle. Úgy lett, ahogy Setét mondta. Maradt a Fidesz. Most meg jöttök a krumplival…” – fogalmazott a civil szervezet vezetője.

Végül a következőkkel zárta nyílt levelét:

„A magyarországi cigányság többsége sosem fog hinni a Jobbiknak, sosem fog megbocsájtani a Jobbiknak.

2022-ben ugyanez lesz. Ha kell, minden házba, de a legutolsó putriba is személyesen be fogunk kopogni, és elmondjuk a tesóknak: Soha Jobbik! Így készüljetek a választásokra. Cigányok nélkül sosem fogtok győzni.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában