Ország-világ

2020.10.25. 09:31

Szijjártó Péter: elfogadhatatlan korcsnak nevezni a magyar demokráciát

Az Európai Néppárt elnöke legújabb nyilatkozatában közölte: a jogállamiság és szólásszabadság nélküli demokrácia egyáltalán nem demokrácia.

Korcs demokráciának nevezte a magyar államberendezkedést az Európai Néppárt elnöke – írja a HírTV. Donald Tusk legújabb nyilatkozatában közölte: a jogállamiság és szólásszabadság nélküli demokrácia egyáltalán nem demokrácia. A lengyel politikus korábban már többször bírálta a magyar miniszterelnököt. Nem ez az első eset, hogy vezető európai politikus alapos indok nélkül ócsárolta Hazánkat: szeptember végén Vera Jourova Magyarországot beteg demokráciának nevezte. A magyar kormány akkor távozásra szólította fel az Európai Bizottság alelnökét posztjáról.

Szijjártó Péter külügyminiszter Facebook posztban reagált a lengyel politikus kijelentésére:

Azt értem, hogy Donald Tusknak nehezére esett, hogy kiszorult a lengyel belpolitikából.

Azt is értem, hogy még inkább nehezére esik, hogy nem tud(ott) visszakerülni.

Azt is érteni vélem, hogy frusztrálja a lengyel és a magyar kormány – nemzeteink sok évszázados testvériségén alapuló – jó együttműködése.

Mindezekkel együtt azonban elfogadhatatlan “korcs”-nak nevezni a magyar demokráciát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában