vérbosszú

2020.08.02. 08:09

Szíven szúrták az érdi balhé halálos áldozatát

A Pest Megyei Főügyészség indítványozta tizenkét személy letartóztatását, akik egy érdi benzinkúton keveredtek verekedésbe, amelynek során egy ember meghalt.

Az 50 éves halálos áldozatot szíven szúrták – írja az Origo.

Egy enyingi és egy érdi nagycsalád tagjai között, amely családokat egymáshoz is távolabbi rokoni szálak fűzik, személyes konfliktus alakult ki. Július 30-án, este az enyingi család „legalább tizenhat férfi tagja a konfliktus rendezésének erőszakos módját választotta” – olvasható a Pest Megyei Főügyészség közleményében.

A bangatagok több autóval jelentek meg egy érdi benzinkúton, ahová találkozót beszéltek meg a helyi család tagjaival.

Mindkét csoport felfegyverkezve érkezett. Különböző ütésre alkalmas és más, például szúró-vágó eszközöket vittek magukkal a helyszínre.

Ahogy az enyingiek a benzinkútra értek, egy érdi bandatag nekihajtott az autójával a rivális család egyik ott várakozó tagjának, elütötte, aztán tolatni kezdett, amivel elütött még egy enyingit. A két áldozat családjának tagjai körbevették az autót és kirángatták az utasokat belőle.

Eközben az érdi család helyszínre siető tagjaival is összeverekedtek.

A verekedők különböző szúró és ütő eszközöket használtak egymás ellen, és még gázpisztollyal is lőttek.

Ekkor az egyik enyingi érdekkörbe tartozó támadó egy

hegyes eszközzel szíven szúrt egy rivális családtagot, aki nem sokkal később meghalt.

A több percig tartó összecsapás után az enyingiek autóval elmenekültek, de távozásukat megnehezítették az érdiek. A rivális banda tagjai ütötték-verték az autóikat.

Az elfogott támadók egyikét emberölés, a többiket – egyelőre – csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A Pest Megyei Főügyészség indítványozta az összecsapásban részt vett és eddig beazonosított tizenkét támadó letartóztatásának elrendelését, mivel szerintük fennáll a bizonyítás megnehezítésének, illetve egy részüknél a bűnismétlés, vannak az emberöléssel gyanúsított személynél annak a veszélye is, hogy elbújna a rendőrök elől, ha szabadlábon védekezhetne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában