Ország-világ

2020.08.26. 06:10

Kéztöréssel szállították kórházba Milos Zeman cseh elnököt

A 75 éves államfő régóta neuropátiában szenved, a betegség mindkét lábát érinti, ezért csak sétapálcára támaszkodva járhat.

Kéztöréssel szállították kórházba Milos Zeman cseh elnököt, az államfőt műtik – közölte szerdára virradóra Jirí Ovcácek elnöki szóvivő a Twitteren.

A CTK hírügynökség ismertetése szerint a 75 éves államfő régóta neuropátiában szenved, a betegség mindkét lábát érinti, ezért csak sétapálcára támaszkodva járhat. Zeman azonban a kedd esti híradó megtekintése után megpróbált egyedül felállni a karosszékéből, bot és testőrök segítsége nélkül, de elesett, és eltörte a jobb kezét.

„Zeman elutasította a sétapálca használatát és a testőrök segítségét. Azt mondta, hogy némi távolságot egyedül is meg tud tenni, de nem kellett volna ezt csinálnia” – mondta Ovcácek a CTK-nak.

Zemant a prágai központi katonai kórházba szállították, ahol altatásban műtik.

A 2013 óta hivatalban lévő Zeman – aki 1988 és 2002 között miniszterelnök is volt – neuropátián kívül kettes típusú cukorbetegségben is szenved. Tavaly októberben több napot töltött kórházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában