Ország-világ

2020.08.17. 06:25

Kétszáznál is több határsértővel szemben intézkedtek hétvégén

Pénteken 56, szombaton 64, vasárnap 49 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel, és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron az egyenruhások.

Péntektől vasárnapig 209 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 56, szombaton 64, vasárnap 49 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel, és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron az egyenruhások. A román és horvát határszakaszon negyven migránst fogtak el.

Az elmúlt héten az ország területén 425 migránst tartóztattak föl, és kísértek vissza az egyenruhások. A megelőző héten – augusztus 3-tól 9-ig – ez a szám 362 volt. A román és horvát határszakaszon 41 migránst fogtak el az elmúlt héten. Embercsempészés miatt tíz gyanúsított ellen indult eljárás – derül ki a rendőrségi összesítésből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában