valótlan híresztelések

2020.07.21. 15:05

Megint hazudott a Népszava – rendben zajlik az oktatók jogállásváltása

A Népszava állításaival szemben rendben zajlik a szakképzésben dolgozók jogállásváltása és béremelése. A Innovációs és Technológiai Minisztérium a cikkben megfogalmazott állításokat a szakszervezet politikai hangulatkeltésének tartja.

A szakképzésben oktatók július elsejétől jelentős béremelés mellett gyakorolják hivatásukat, több olyan kedvezményt, lehetőséget is megtarthatnak, amely a korábbi foglalkoztatási-jogi helyzetük alapján illette meg őket.

Az átállás mindenhol rendben zajlik, az elsöprő többség elégedettséggel nyugtázta a változtatást.

A munkáltató által megajánlott új bért országos átlagban az érintettek közel 97 százaléka fogadta el. A szerződések tartalmával minden dolgozó tisztában van, arról a munkáltatók tájékoztatást adtak számukra.

A fenntartó minden segítséget megad az érintetteknek a járványhelyzet miatt csekély számban felmerülő egyedi problémás ügyek mielőbbi megoldásához. Fontos megjegyezni ugyanakkor, hogy egy esetleges későbbi szerződéskötés semmilyen hátrányt nem jelenthet a dolgozók számára. A korábbi ajánlatban foglaltak mindkét felet kötik,

a dolgozó nem kerülhet a megállapodáshoz képest kedvezőtlenebb helyzetbe.

A szaktárca visszautasítja a Népszava munkavégzés helyét és végkielégítéseket érintő, valótlan híreszteléseit, az azokkal kapcsolatos eljárások is a hatályos jogszabályok szerint zajlanak.

A kormány az átlagosan 30 százalékos béremeléssel a tanárok és oktatók iránti megbecsülést fejezi ki, erősíti a szakképzés és a versenyszféra közötti kapcsolatot és átjárhatóságot. A megújuló szakképzésben az ősszel kezdődő tanévtől a diákok is többletjuttatást kapnak az újonnan bevezetett ösztöndíjak formájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában