Mégis elhallgatják

2020.07.15. 11:37

Azbej Tristan: a keresztényüldözés korunk legnagyobb emberi jogi válsága (videó)

Naponta átlagosan nyolc keresztényt gyilkolnak meg a hitéért, az üldözésnek pedig mintegy 260 millió hívő van kitéve. A jelek  szerint mindez azonban nem érinti meg annyira a nemzetközi közösséget és a nyugati világot, amely továbbra is csak hallgat a szomorú jelenséget illetően – mutatott rá az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár.

Hatásos videóban illusztrálta a keresztények helyzetét Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program végrehajtásáért felelős államtitkár – hívta fel a figyelmet a politikus közösségi oldalán közzétett kisfilmre a V4NA hírügynökség.

A magyar Országgyűlés nemrégiben fogadta el a jövő évi költségvetést, amelyben szerepet kapott a keresztényüldözés elleni küzdelem is. Ezzel kapcsolatban Azbej Tristan azt írta a közösségi oldalán, hogy államtitkárságával együtt a későbbiekben is teljes gőzzel végzik majd küldetésüket.

A politikus a videóban egy korábbi, a keresztényüldözéssel foglalkozó konferencián látható, ahol arról beszélt, hogy

a keresztényüldözés korunk legnagyobb és legelhallgatottabb emberi jogi válsága.

A világban soha nem látott mértékű zajlik a keresztényüldözés: naponta átlagosan nyolc keresztényt gyilkolnak meg, és mintegy 260 millió hívő van kitéve üldöztetésnek.

Ez a népirtás a nemzetközi közösség szeme láttára zajlik, ahol egyébként a toleranciát és a humánumot hirdetik

– mutatott rá Azbej Tristan, aki szerint a keresztényüldözés esetében csak hallgat a nyugati világ. Az államtitkár hozzátette: a legüldözöttebb vallás a kereszténység, amit szerinte nem lehet többé eltitkolni, sem elbagatellizálni vagy az erről beszélőket a politikai korrektség szájzáraival elhallgattatni.

Az államtitkár a közösségi oldalán kijelentette, hogy kiállnak az üldözött keresztények mellett, és helybe vitt segítséggel előzik meg, hogy migrációra kényszerüljenek az érintettek.

A magyar kormány célja közös nemzetközi cselekvéssel megmenteni a keresztény közösségeket. Az államtitkár ennek érdekében arra szólít fel a videóban, hogy sorakozzanak fel az emberek a keresztény szabadság zászlaja alatt, és fordítsák meg a történelem menetét.

„A tett az első, a szó a második”

– jelentette ki Azbej Tristan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában