Hajnal Ákos

2020.06.25. 13:08

Újszülöttet találtak a babamentő inkubátorban Miskolcon

Egy egészséges újszülött kisfiút helyeztek el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház bejáratánál lévő inkubátorban csütörtökön.

A kórház tudatta: az inkubátor 0 óra 10 perckor jelzett, és a személyzet azonnal intézkedett. A Perinatális Intenzív Centrum (PIC) munkatársai vették gondozásba a gyermeket.

A 44 centiméterrel és 2160 grammos súllyal született kisfiúnak a kórház dolgozói a Hajnal Ákos nevet adták.

A kórház tájékoztatása szerint a kisfiú bizonyára nem intézményi körülmények között született, ennek ellenére jól van, az elsődleges vizsgálatok alapján egészséges.

Hozzátették: Hajnal Ákos a tizenötödik baba, akit az inkubátorban találtak 1998 óta, amikor a kórház főbejárata előtt elhelyezték a készüléket. Legutóbb tavaly – egymást követően – két gyermeket helyeztek el a babamentő inkubátorban: májusban egy kislányt, júniusban pedig egy kisfiút.

A kórház emlékeztetett: a nők – amennyiben nem szeretnék felnevelni a gyereküket – az anonim szülés és a nyílt vagy titkos örökbeadás mellett is dönthetnek, valamint továbbra is működik a babamentő inkubátor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában