Járvány

2020.06.08. 21:13

A világ országainak vezetői idén nem találkoznak személyesen

Pedig a diplomáciai eseményre több ezren lennének hivatalosak.

A koronavírus-járvány miatt nem találkoznak személyesen a világ országainak vezetői az ENSZ Közgyűlés idei ülésszakának általános vitáján szeptemberben – jelentették be hétfőn.

Sajtótájékoztatóján Tijjani Muhammad-Bande, a Közgyűlés elnöke rámutatott, hogy az utazási korlátozások valószínűleg még akkor is érvényben lesznek, és emiatt nem lehetséges, hogy a világszervezet mind a 193 tagállamának vezetői és küldöttségeik New Yorkba utazzanak, az ENSZ központjába.

„Szeretnénk a tervek szerint megtartani az értekezletet, de nem találkozhatunk személyesen úgy, ahogy az elmúlt 74 esztendőben” – mondta Muhammad-Bande. Kérdésre válaszolva hozzátette, két héten belül eldől, hogy az eszmecsere pontosan milyen technikai megoldás révén valósulhat meg, erről a tagállamok döntenek.

Az ENSZ-közgyűlés ülésszakának általános vitája a világ legnépesebb diplomáciai eseménye, több ezren hivatalosak rá.

Az Egyesült Államokban New York vált a koronavírus-járvány fő gócává, a nagyváros az egyik legsúlyosabban érintett terület a világon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában