Járvány

2020.05.21. 17:16

Újabb könnyítés jön a szlovák-magyar határon

Egy napra karanténmentesen át lehet menni egyik országból a másikba.

A hírt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentette be Facebook-oldalán. Azt írta, „Magyarországhoz hasonlóan Szlovákia is kifejezetten sikeresen kezelte a koronavírus okozta járványt, alacsonyan tudták tartani a fertőzöttek számát.

A két ország közötti gazdasági kapcsolatokra való tekintettel a teherforgalom mellett a munkavégzés céljából ingázók számára már korábban lehetővé tettük a határon való átlépést, most pedig újabb könnyítés jön!”

Mint kifejtette, a szlovák kormány a mai naptól ugyanis lehetővé tette, hogy állampolgárai a karanténba való vonulás kötelezettsége nélkül utazhatnak a szomszédos országokba – így Magyarországra is – maximum egy napra. „Mivel így lehetővé válik, hogy a határ mentén élő családok és közösségek tagjai újra találkozhassanak egymással, úgy döntöttünk, hogy holnap reggeltől karantén-mentesen engedélyezzük szlovák állampolgárok egy napra történő belépését Magyarországra” – tette hozzá a miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában