Szili: egy perc is elég, hogy áldozzunk a nemzetért, a nemzeti közösségekért

A miniszterelnöki megbízott mindenkit arra kért, határon innen és túl, hogy segítse a nemzeti régiók védelméért indított kezdeményezést.

Egy perc is elég, hogy áldozzunk a nemzetért, a nemzeti közösségekért – mondta Szili Katalin miniszterelnöki megbízott az M1 csatorna péntek reggeli műsorában, ahol a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) májusban a nemzeti régiók védelméért indította aláírásgyűjtéséről beszélt.

A kezdeményezés célja, hogy az Európai Unió kiemelten támogassa azokat a régiókat, amelyeket nemzeti, etnikai, kulturális, vallási, nyelvi sajátosságok különböztetnek meg az őket körülvevő területtől – tette hozzá.

Az aláírásgyűjtés tavaly május 7-én indult, és az idén május 7-ig egymillió szignó szükséges legalább hét tagállamból ahhoz, hogy az Európai Parlament foglalkozzon a kérdéssel, az Európai Bizottság közmeghallgatást tartson a témában.

Szili Katalin kiemelte: a petíciót már nemcsak a nemzetiregiok.eu oldalon, hanem az irdala.hu weboldalon is alá lehet írni.

Borítókép: Szili Katalin miniszterelnöki megbízott köszöntőt mond a Kárpáti Igaz Szó lap centenáriumi ünnepségén az ungvári ILKO Galériában 2020. január 31-én

Aláírásgyűjtés a nemzeti régiókért

A dosszié további cikkei

Aláírásgyűjtés a nemzeti régiókért

A dosszié további cikkei

Ezek is érdekelhetik