Járvány

2020.05.15. 23:18

Még mindig kétszáz fölött van a halálozások napi száma Olaszországban

Kétszáznegyvenkettővel emelkedett az elmúlt huszonnégy órában a koronavírus-járvány olaszországi halálos áldozatainak száma a polgári védelem péntek esti adatai szerint, és elérte a 31 ezer 610-et. A tartományok közötti mozgást a római kormány június 3-ra tolta el.

A halottak száma enyhén csökkent az egy nappal korábbi 262-höz képest.

Az aktív fertőzöttek száma több mint 4 ezerrel csökkent a korábbi több mint kétezer után, és elérte a 72 ezer 70-t. A betegek 84 százaléka házi karanténban van, 808-ra csökkent az intenzív osztályokon kezeltek száma.

Már több mint 120 ezer ember gyógyult ki a betegségből.

A gyógyultakat és a halottakat is számolva a diagnosztizált fertőzöttek száma elérte a 223 ezer 885-t.

A járvány gócpontjának számtó Lombardiában az elmúlt egy napban 229-cel emelkedett a szűrt fertőzöttek száma az egy nappal korábbi 522 után. A halottak száma 115-tel emelkedett az egy napja mért 111 után. A 10 milliós tartományban 276-ra csökkent az intenzív osztályokon kezeltek száma, az aktív fertőzötteké 27 ezer felett van, és több mint fél millió vírustesztet végeztek, a legtöbbet Olaszországban.

Csütörtökön Szardíniában, pénteken Puglia tartományban egyetlen új fertőzöttet sem diagnosztizáltak.

A római kormány a tervezett június elseje helyett június 3-tól akarja engedélyezni az olaszországi tartományok közötti utazást, amit a régiók későinek tartanak. Elemzők szerint a kormány ezzel el akarja kerülni, hogy a június másodikai, keddre eső nemzeti ünnepen rögtön túlzott legyen a belföldi mozgás a hosszú hétvége miatt.

Május 18-tól újraindul a kereskedelem, vendéglátás, újranyitnak a templomok, múzeumok és strandok is. Több étterem-, szálloda- és üzlettulajdonos jelezte, hogy a szigorú óvintézkedések például az előírt túlzott vendég- és asztalszámcsökkentés miatt nem lesz képes újraindítani a vállalkozást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában