késsel és fegyverrel támadtak

2020.05.25. 14:53

Hajtóvadászat után feladták magukat az újpesti lövöldözők

Órákkal a lövöldözéssel tarkított újpesti ámokfutásuk után vasárnap késő este feladta magát az 52 éves B. István és a 37 éves G. Krisztián, illetve a 22 éves fia, G. Krisztián Márió a rendőröknek, miután értesültek róla, hogy hajtóvadászat indult utánuk.

A tényállás szerint Budapesten május 24-én, 13 óra körül egy család tagjai két autóval a IV. kerületi Temesvári utcához mentek, ahol szóváltásba keveredtek egy másik ott lakó család tagjaival. A vita hevében az egyik autóval érkező, 52 éves B. Béla gumilövedékes fegyverrel meglőtte az ott lakó család egyik férfitagját, illetve a vele együtt érkező 37 éves G. Krisztián pedig egy késsel sebesítette meg annak fiát. A gumilövedékkel meglőtt férfi életveszélyes, míg a késsel megsebesített fia súlyos sérülést szenvedett − írja a Magyar Nemzet.

A BRFK nyomozói rövid időn belül azonosították a feltételezett elkövetőket, és elfogásuk érdekében hajtóvadászatot indítottak.

A gumilövedékes fegyverrel lövést leadó B. Béla röviddel a bűncselekményt követően önként feladta magát az újpesti rendőrkapitányságon.

Társai ellen, a késsel súlyos sérülést okozó 37 éves G. Krisztián, illetve fia, a 22 éves G. Krisztián Márió ellen elfogatóparancsot adtak ki, akik május 24-én 21 óra 18 perckor szintén önként feladták magukat a rendőrségen.

B. Béla ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette, míg két társa ellen felfegyverkezve csoportosan elkövetett garázdaság bűntettének gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A három férfi elszámoltatása folyamatban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában