Emmi

2020.02.15. 16:14

Több mint duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

A betegekre jótékonyan hat az otthoni gyógyulás.

Az egynapos sebészeti ellátások aránya 2010-től 2019-ig 38,3 százalékról 80 százalékra nőtt, a kórházak így egyre több beteget tudnak fogadni – írta közleményében az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).

Az egynapos beavatkozások bővítését a kormány 8 milliárd forint értékű fejlesztési tették lehetővé. A megyék közül Fejér és Vas áll a legjobban 90 százalék feletti aránnyal, de Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is 60 százalékhoz közelít az egynapos sebészet részesedése a műtéti ellátásokban – írták.

A tárca az egynapos sebészet előnyei közül kiemelte, hogy a betegekre jótékonyan hat az otthoni gyógyulás, így hamarabb felépülhetnek, és rövidebb időre esnek ki a munkahelyükről.

Gyorssebészeti eljárással 554 beavatkozás végezhető el, többek között a laparoszkópos epekő-eltávolítás, sérvműtét, szürkehályog-műtétek – olvasható a minisztériumi közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában