Illegális bevándorlás

2020.02.15. 16:34

Nagy erőkkel vonultak ki az egyik boszniai befogadótáborhoz a rendőrök

Migránsok egy nagyobb csoportja kitört az egyik táborból.

Migránsok egy nagyobb csoportja kitört az egyik boszniai befogadótáborból, a helyi rendőrség nagy erőkkel vonult ki – jelentette a közmédia tudósítója az M1 aktuális csatorna szombat délutáni műsorában.

A beszámoló alapján a csaknem százfős csoport a Velika Kladusa melletti Miral befogadóközpontból jutott ki, hogy a néhány kilométerre fekvő horvát-bosnyák határátkelőhöz menjen. A készültség az odáig vezető úton is erős, a rendőrséget a határőrség, valamint a fővárosból érkező különleges egységek is segítik.

A tudósító szerint a tiltakozók körülbelül százan lehetnek, főképp pakisztániak és bangladesiek.

A táborban a hivatalos adatok szerint 700-an lakhatnak, de ez csak a befogadóképesség felső határa, valójában sokkal többen tartózkodhatnak ott – tette hozzá.

A tömegből több embert kiemeltek a rendőrök, de a tapasztalatok szerint nem maradnak sokáig elkülönítve, és kitoloncolni sem tudják őket – mondta az M1 tudósítója. Híradások szerint Szarajevóban is sok bevándorló van, mások pedig országszerte üres házakban húzzák meg magukat, és aki teheti, esténként útnak indul nyugat felé – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában