Természeti csapás

2020.01.02. 06:53

Egyre nő az indonéziai árvíz halálos áldozatainak száma

Az indonéz fővárost, Jakartát és környékét sújtó árvíz immár huszonegy áldozatot követelt – közölte csütörtökön az indonéz szociálisügyi minisztérium.

Az ár szerdán öntötte el Jakartát és a szomszédos városokat, 18 órán át tartó heves esőzések után. A minisztérium közleménye szerint a legtöbb ember Bogorban vesztette életét.

Az országos katasztrófaelhárítás szóvivője, Agus Wibowo korábban azt közölte, hogy legkevesebb 16 ember halt meg, közülük néhányan áramütés áldozatai lettek.

A hatóságok szerint a Bogorra hulló csapadékmennyiség évtizedek óta a legsúlyosabb, megáradtak a folyók, és a víz Jakartát is elborította. A monszuneső és a folyók vízszintjének megemelkedése miatt Jakartán belül mintegy kilencven városrész került víz alá, a főváros mellett fekvő Depokban pedig földcsuszamlás történt.

Jakartában és környékén mintegy harmincmillió ember él, a főváros földrengés- és árvízveszélyes területen fekszik, és a felszín alatti vizek korábbi ellenőrizetlen kitermelése miatt a metropolisz folyamatosan süllyed. Joko Widodo indonéz elnök a nyáron bejelentette, hogy Borneó szigetén új főváros fog felépülni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában