a megfogant élet védelme

2020.01.14. 07:56

Családokat erősíthet meg az elfogadott, megszületendő gyermek

Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke a népesedési adatokra hivatkozva úgy vélekedett, Magyarországon örvendetes módon növekszik a gyermekvállalási kedv, talán ennek is köszönhető, hogy a kórházakban végzett terhességmegszakítások száma csökken.

„Azoknak a számát, akik más beavatkozások miatt nem születhettek meg, sajnos még megbecsülni sem tudjuk” – tette hozzá a Magyar Hírlapnak adott nyilatkozatában.

Mint mondta, az MKPK lelki támogatásával erősíti az anyákat, valamint a családokat az emberi élet elfogadásában, és ennek a segítségnyújtásnak az intézményhálózatban is van nyoma: vannak az egyház által működtetett leányanyaotthonok, amelyekben a várandósságuk miatt nehéz helyzetbe került nők menedéket találhatnak.

Hangsúlyozta, hogy az abortusz felelősségét nem szabad csak a nőre terhelni. Az anyák támogatásáról elmondta, fontos a lelki sebek gyógyítása, hiszen az abortuszon átesett nők számos esetben kerülnek súlyos lelki válságba a beavatkozás után. A katolikus egyház számukra anonim lelkigyakorlatokat szervez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában