gyanús elemek

2019.12.19. 21:31

Az Iszlám Állam terroristái tértek vissza Boszniába

Ezek közül a személyek közül egyesek nemzetközi körözés alatt állnak.

Az Iszlám Állam terroristáinak egy csoportja tért vissza csütörtökön Boszniába, és velük együtt nők és gyerekek is – közölte a balkáni ország ügyészsége.

Az illetőket kivizsgálják a terrorizmushoz kapcsolódó bűntettek gyanújával, egyebek között terrorszervezethez tartozás, törvénytelen fegyveres alakulat szervezése és külföldi félkatonai csoporthoz csatlakozás miatt.

Ezek közül a személyek közül egyesek nemzetközi körözés alatt állnak – közölte az ügyészség egy nyilatkozatban.

A boszniai hatóságok azt nem hozták nyilvánosságra, hogy hány emberről van szó. Az ország elnöksége már december elején bejelentette, hogy egy ilyen csoport visszatérésére számítanak rövidesen. Eredetileg már októberben meg kellett volna érkezniük, de Törökország szíriai katonai beavatkozás miatt ez elhalasztódott.

A boszniai törvények értelmében terroristaként kell kezelni azokat a személyeket, akik azért hagyják el az országot, hogy külföldi háborúkban harcoljanak. A bíróságokon az elmúlt pár évben 46 ember ellen emeltek vádat ilyen alapon, akik Szíriából vagy Irakból tértek haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában