liget-projekt

2019.10.19. 12:15

Tárgyalhatnak a beruházások sorsáról

A közfejlesztések tanácsa elé kell kerülnie a sportfőváros programnak is.

A Fővárosi Közfejlesztések Tanácsában (FKT) érdemes majd áttekinteni a Liget-projekt ügyét, ha Budapest új vezetésének bármi felvetése van – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Fürjes Balázs. A Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár szerint a tanácsban lehet beszélni arról is, hogy mi legyen a sorsa a „Budapest, sportfőváros” programnak. Eddig a főváros és a kabinet közös szándéka volt, hogy a sportolási lehetőségek bővítése és a nemzetközi sportesemények fontosak legyenek Budapest életében. Karácsony Gergely az első intézkedései között említette meg, hogy le fogja állítani az új létesítmények megépítését a Városligetben és a stadionberuházásokat. A Városliget Zrt. hangsúlyozta, hogy a közeljövőben megkezdődő minden beruházásra végrehajtható építési engedéllyel rendelkeznek.

Fürjes Balázs kiemelte: a kormány korrekt együttműködésre törekszik a főváros új vezetésével, és ennek legfontosabb terepe az FKT, amelyben a kormány és a főváros vezetése egyhangú szavazással dönthet a fejlesztésekről. A testület elnöke a miniszterelnök, akit a Miniszterelnökséget vezető miniszter helyettesít, társelnöke a főpolgármester. Az új Fővárosi Közgyűlés megalakulása után össze lehet hívni a tanácsot, ahová Fürjes szerint a Liget-projekt kapcsán érdemes meghívni a program vezetőjét, Baán Lászlót, aki el fogja mondani, milyen szakmai megfontolások szólnak a fejlesztések mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában