Közel-Kelet

2019.09.09. 08:07

A Hezbollah lelőtt egy izraeli drónt egy libanoni tévé szerint

Az al-Manár libanoni tévécsatorna hétfői híradása szerint a pilóta nélküli repülőgépet az Izraelt és Libanont elválasztó demarkációs vonal mellett fekvő Rámja külterületén lőtte le a libanoni síita szervezet. A Hezbollah azt állítja, hogy a drón roncsa a birtokában van.

Az izraeli hadsereg szóvivője annyit közölt az esettel kapcsolatban, hogy egy drónjuk „észak-izraeli rutintevékenység közben libanoni területre zuhant”. A Hezbollah augusztus 25-én két izraeli drón lelövéséről számolt be, állításuk szerint ez Bejrút déli peremkerületei fölött történt.

Szeptember 1-jén, vasárnap összecsapások voltak a határ mentén a Hezbollah és az izraeli hadsereg között. A Hezbollah állítása szerint fegyveresei páncéltörő rakétával eltaláltak egy izraeli katonai járművet, és a benne ülők megsebesültek vagy meghaltak. Az izraeli hadsereg szóvivői cáfolták ezt, azt mondták, nem történt sebesülés az izraeli oldalon. Ezután a Hezbollah rakétákkal támadott több izraeli katonai célpontot. Az al-Manár televízió beszámolója szerint eltaláltak egy izraeli hadállást is. Az izraeli hadsereg erőteljes ágyútűzzel válaszolt. Másnap, hétfőn Haszan Naszrallah sejk, az Irán támogatta síita szervezet vezetője figyelmeztette Izraelt, hogy minden olyan drónjával felveszik a harcot, amely megsérti a libanoni légteret. Sőt, hangsúlyozta, hogy a mozgalma képes mélyen a területén csapást mérni Izraelre, ha az megtámadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában