fontos a biztonság

2019.05.27. 20:40

Magyarország elkötelezett támogatója az EU nyugat-balkáni bővítésének

Magyarországnak nemzetgazdasági és nemzetbiztonsági érdeke fűződik ahhoz, hogy az integrációra minél előbb sor kerüljön – mondta Szijjártó Péter.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium MTI-hez eljuttatott közleményében azt írták: a tárcavezető tárgyalt Bujar Osmanival, az Észak-Macedón Köztársaság miniszterelnök-helyettesével és EU-integrációért felelős miniszterével.

A megbeszélésen Szijjártó Péter elmondta, hogy Magyarország elkötelezett támogatója az EU nyugat-balkáni bővítésének. Hozzátette: Magyarországnak nemzetgazdasági és nemzetbiztonsági érdeke fűződik ahhoz, hogy az integrációra minél előbb sor kerüljön.

Hangsúlyozta: Magyarország támogatja, hogy a csatlakozási tárgyalások megkezdéséről Észak-Macedóniával már júliusban szülessen döntés.

A külgazdasági és külügyminiszter szerint továbbra is jelentős a migrációs nyomás a Nyugat-Balkánon, ezért különösen fontos a politikai stabilitás biztosítása.

Észak-Macedónia déli határának megvédése érdekében Magyarország folyamatosan 30 magyar rendőrt állomásoztat a görög-észak-macedón határon – olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában